PROGRAM

3. 10.

10 LET BEATBOX SLOVENIA

Kino Šiška, dvorana Komuna, 19:30

vstopnice: Eventim.si

6. 10.

IZMENJEVALNICA IDEJ VOKALNIH VODIJ

Veganika, 17:30

prijave na mail do 5. 10.

7. 10.

BEATBOX LAJF

Velika pevska soba Krekov trg 2, 10:00

prijave na mail do 5. 10.

9. 10.

KDO SI UPA?

Prulček, 19:30

vstop prost

14. 10.

USTVARJALNO STANJE DUHA

Dvorana Centra Zalog, 9:30-17:00

prijave na mail do 11. 10.

14. 10.

SKUPNOST KOT SOZVOČJE EGOV

Dvorana Dijaškega doma Tabor, 19:30

vstop prost

15. 10.

OD SKROMNIH ZAČETKOV …

Kino Šiška, dvorana Katedrala, 19:30

vstopnice: Eventim.si

10 LET BEATBOX SLOVENIA

LVF BEATBOX BATTLE – PRVI MEDNARODNI BBX BATTLE V SLOVENIJI

3.10.   19:30

Kino Šiška, dvorana Komuna, Trg prekomorskih brigad 3

vstopnice: Eventim.si

Odprtje letošnjega festivala bo hkrati zaznamovalo 10. obletnico društva Beatbox Slovenia in boj za mednarodno krono prvaka.
Deset let mineva od prvega državnega tekmovanja v beatboxu, ki je povezalo mlade mojstre beatboxa in vocal playa. Na prvem mednarodnem beatbox battlu na naših tleh se bodo srečali najboljši domači in tuji beatboxerji ter ob podpori glasnih vzklikov in aplavzov znova zatresli tla pod nogami. Na LVF Beatbox Battle bomo med prijavljenimi beatboxerji s celega sveta izbrali osem najboljših, ki se bodo pomerili za krono šampijona.

GLAS(BE)NO KLEPETANJE

IZMENJEVALNICA IDEJ VOKALNIH VODIJ

6.10.   17:30

Veganika, Komenskega 30

prijave na mail do 5. 10.

Ob skodelici kave ali čaja ter koščku česa sladkega bomo sproščeno poklepetali o izzivih, s katerimi se soočamo mladi glasbeni pedagogi, zborovodje, dirigenti, umetniški vodje ter drugi mentorji v vokalni glasbi. Z izmenjavo idej bomo spodbudili medsebojno sodelovanje in morda zasnovali tudi kak skupen projekt. Gotovo bomo našli nekaj rešitev, predvsem pa obilico novih razlogov za ponovitev srečanja.

BEATBOX LAJF

OTROŠKA BEATBOX DELAVNICA

7.10.   10:00

Velika pevska soba, Krekov trg 2

prijave na mail do 5. 10.

Delavnica beatboxa za otroke, ki so se šele začeli ali pa se želijo spoznavati s tehniko vokalnega bobnanja oziroma beatboxa. Mentor – Tadej Pasar (vodja organizacij Beatbox Slovenia in Beatbox Lajf) bo učence skozi vokalno igro učil osnovnih beatbox ritmov in pristopov k vokalni perkusiji.

KDO SI UPA?

LVF ODPRTI MIKROFON

9.10.   19:30

Prulček, Prijateljeva 2

Vstop prost

V Prulčku, kjer se počutimo domače, saj je tam doma dobra glasba, se bomo družili novinci in stari mački a cappelle. Krajšim nastopom skupin, ki bodo sodelovale v našem Instagram vokalnem izzivu, bo sledil vokalni jam session in sproščeno mreženje.

ZBOROVSKA DELAVNICA Z ROHANOM POLDERVAARTOM

USTVARJALNO STANJE DUHA

14.10.    9.30 – 17.00

Dvorana Centra Zalog, Zaloška 267

prijave na mail do 11. 10.

Naša ustvarjalnost nima meja. Ves čas se prilagajamo okolju in stremimo k popolnosti. A včasih se lahko zgolj prepustimo toku … ali mojstrstvu Rohana Poldevaarta.
Na delavnici Ustvarjalno stanje duha bomo udeležence usmerjali k iskanju kreativnosti posameznika v kontekstu skupinskega (vokalnega) ustvarjanja. Spoznavali bomo glasovna orodja in skupaj zgradili zvočne okvire za skupinsko improvizacijo.
V drugem delu delavnice bomo razpravljali o tem, kako pevcem ponuditi varno in sproščeno okolje za spoznavanje z improvizacijo in za prebujanje lastnega ustvarjalnega duha znotraj vokalne zasedbe. Vsebina izobraževanja nagovarja tako pedagoge kot vodje vokalnih sestavov, vabljeni pa so tudi pevci, ki jih zanimajo vokalni odnosi v skupini ter skupinska improvizacija.

ZBOROVSKI KONCERT: SKUPNOST KOT SOZVOČJE EGOV

KONTEMPLACIJA INDIVIDUALIZMA IN SKUPNOSTI V GLASBI IN DRUŽBI

14.10.    19.30

Dvorana Dijaškega doma Tabor, Kotnikova 4

Vstop prost

Dva ljubljanska pevska zbora, Komorni zbor Ljubljanski madrigalisti ter zbor Tukan in zmaj, nas bosta v skupnem sporedu z glasbo vodila skozi premislek o nasprotujočih si pojmih, ki so nepogrešljiv del tako v glasbi kot v družbi, ter iskanju ravnovesja med njimi. Koliko kaosa, individualizma in disonanc je potrebnih za ustvarjalni ali družbeni napredek in kdaj lahko proslavljanje drugačnosti, različnosti in zaverovanosti v lastna prepričanja postane moteče? Do katere mere urejenost, skupnost in sozvočje ustvarjajo lepoto in mir ter kdaj postanejo ovira pri ustvarjanju nove umetnosti ali boljše družbe? Na ta in podobna vprašanja bomo iskali odgovore v glasbi.

Nastopajoči

Ljubljanski Madrigalisti

Tukan in zmaj

Spremna beseda

Program

LVF VOKALNI ŠOV

OD SKROMNIH ZAČETKOV …

15.10.    19.30

Kino Šiška, dvorana Katedrala, Trg prekomorskih brigad 3

vstopnice: Eventim.si

Dolgo je tega, odkar si je vokalna skupina Jazzva zamislila Popjazziado, letni koncert najustvarjalnejših a cappella skupin, in le sanjala o združevanju in raziskovanju žanrov, slogov in ustvarjalnih pristopov, ki jih danes ponuja Ljubljana Vocal Festival. V poklon tradiciji in neverjetnemu razvoju področja bo festival tudi letos zaokrožil Vokalni šov v Katedrali Kina Šiška, kjer se bodo najustvarjalnejšim a cappella skupinam pridružili priznani domači in tuji ustvarjalci, akustični raziskovalci in vokalni razgrajači.

Nastopajoči

Anakrousis

Bassless

FGR

Jazzva

Singerca

Spritz for Five

The Kikis

Wolf

Jazzva

Jazzva je v svet vokalne glasbe vstopila že več kot pred desetletjem. Na svoji poti raziskovanja človeškega glasu pišemo nove zgodbe, iščemo harmonije in se igramo z različnimi barvami in učinki. Z vsako skladbo, ki jo izvajamo, poskušamo najti poseben odnos in jo čim bolj doživeto in pristno poustvariti tudi za naše poslušalce. Naš repertoar sestavljajo pesmi iz najrazličnejših žanrov; od popa, rocka in jazza do aranžmajev ljudskih pesmi in še mnogo drugega. Sodelujemo z odličnimi aranžerji, ki več kot uspešno poskrbijo, da vse naše male nore ideje pridejo med notno črtovje.

Se vidimo! 🙂